Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Καλό καλοκαίρι... με 2 υπέροχες συνταγές από τον εορτασμό λήξης του σχολικού έτους!  

 

Banoffee σε ποτήρι

Υλικά για τη βάση
1 κουτί μπισκότα digestive
50 gr βούτυρο

Υλικά για τη γέμιση
2 ζαχαρούχα γάλατα 
50 gr σοκολάτα κουβερτούρα

Υλικά για τη σαντιγί
1 φάκελος garni 
200 ml γάλα

Υλικά για το στήσιμο
3 μπανάνες
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
νυφάδες σοκολάτας ή τρούφα

Εκτέλεση
Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό κουτί μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό.
Εναλλακτικά, μπορούμε να το βάλουμε σε χύτρα ταχύτητας για μια ώρα.
Μετά το τέλος του βρασμού, το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ανοίξουμε.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi, λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο το ρίχνουμε μέσα στα μπισκότα. Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να πάρει τη μορφή βρεγμένης άμμου.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ένα καραμελωμένο γάλα και ρίχνουμε και τα 50 gr σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και ρίχνουμε λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Χτυπάμε το garni με το γάλα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγι. 
Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Για το στήσιμο
Ρίχνουμε λίγο τριμμένο μπισκότο σέ ένα ποτήρι.
Από πάνω βάζουμε μια στρώση από το καραμελωμένο γάλα χωρίς την σοκολάτα.
Έπειτα βάζουμε 2-3 φέτες μπανάνες και από πάνω πάλι λίγο μπισκότο. 
Βάζουμε μια στρώση καραμελωμένο γάλα με σοκολάτα και από πάνω σαντιγί. 
Γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας ή τρούφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: